Halvard HeggdalHalvard Heggdal
mobil 41 41 90 96
halvard@alexanderinfo.no
C.J. Hambros plass 7, 0164 Oslo


Alexanderteknikk

Undervisningen

Timebestilling

Halvard Heggdal

blogg

Tips & artikler

Litteratur

Lenker

Forsiden

Jeg er opprinnelig fra Molde og har utdannelse både som lærer i Alexanderteknikk og som musiker og instrumentalpedagog. Jeg har tre års utdannelse fra Brighton Alexander Training Centre i England og har jobbet som lærer i Alexanderteknikk i Oslo siden 2000.

Jeg er medlem av STAT, Society of Teachers of the Alexander Technique og NFLAT, Norsk Forening for Lærere i Alexanderteknikk.

Min CV

Min historie
Jeg hadde min første time i Alexanderteknikk høsten 1990 mens jeg var musikkstudent. Alexanderteknikken gav meg det jeg lette etter for å forbedre spillingen min. Jeg fikk et mer intimt forhold til både fiolinen og til musikken.
Men Alexanderteknikken hadde innvirkning på mer enn bare spilling. Mest slående var at helt vanlige bevegelser ble så ubeskrivelig behagelige.

I årene som fulgte fortsatte jeg å ha timer i perioder. Etterhvert tok interessen for Alexanderteknikken mer og mer over.
Erfaringen jeg fikk gjennom timene i Alexanderteknikk gjorde at jeg så på menneskene rundt meg med nye øyne. Jeg begynte å se hvor stive og anspente mange er, hvor mye unødvendig krefter som blir brukt, og hvordan mange drives av stress. Jeg visste at disse problemene var unødvendige og fikk lyst til å gjøre noe med det.

I 1997 reiste jeg til Brighton i Sør-England for å ta utdanning som lærer i Alexanderteknikk. Etter tre utfordrende og stimulerende år var jeg ferdig utdannet i juli 2000.


I undervisningen drar jeg nytte av min lange pedagogiske utdannelse: 4 år som fiolinpedagog og musiker i tillegg til alexanderlærer-utdannelsen. Nærmere 20 års erfaring med å lære barn å spille fiolin har vist meg hvor viktig lek, eksperimentering og  utforskning er for all læring, men også hvor viktig det er å øve på ferdighetene du vil lære.

Alexanderteknikken blir bare mer og mer interessant. Det er spennende å se mennesker utvikle seg. Jeg er glad for å ha et yrke der jeg føler jeg gjør noe virkelig nyttig og meningsfullt.